• Sesja slubna nad morzem

    Uzyskać zieloną kartę poprzez małżeństwo z obywatelem USA

    obywateli USA, którzy ożenić cudzoziemców mogą złożyć je w celu uzyskania stałego pobytu w Stanach Zjednoczonych. Małżonkowie obywateli amerykańskich są określane jako "natychmiastowe krewnych" i są zwolnione od wszelkich ograniczeń liczbowych kwot. Pierwsze zieloną kartę poprzez małżeństwo z obywatelem USA to najszybsza droga do uzyskania zielonej karty. Panierowane małżonkowie i dzieci obywateli USA i posiadaczy kart zielonych można uzyskać specjalne korzyści na amerykańskich przepisów imigracyjnych. Obywatelem USA mogą również otrzymać wizę tymczasową dla jego / jej narzeczona © (E) i ożenić raz on / ona pojawia się w Stanach Zjednoczonych.

    Małżeństwo w USA:

    Aby zacząć, ci, obywatel USA muszą złożyć wniosek wizowy poprzez formularz I-130. Musisz także formularze G-325 (formy biograficzne) zarówno dla męża i żony. Ponadto, należy dołączyć dowód swojego obywatelstwa (US paszport, świadectwo naturalizacji lub obywatelstwie lub uwierzytelniony odpis aktu urodzenia obywatela). Nie zapomnij dołączyć uwierzytelniony odpis aktu małżeństwa i poświadczone kopie dokumentów, jeśli poprzednie małżeństwo zostało zakończone (w tym końcowych dekretów rozwodowych i świadectw unieważnienia lub śmierci).

    Cudzoziemiec małżonek jest zobowiązany do złożenia wniosku o uregulowanie statusu (formularz I-485) z USCIS. Po otrzymaniu i sprawdzeniu zgłoszenia USCIS powiadomi pojawiać się na rozmowę w ciągu kilku miesięcy.

    Małżeństwo poza USA:

    Na poprzednich ustaw, cudzoziemiec współmałżonek miał pozostać w jego / jej kraju, aż on / ona otrzymała zieloną kartę. Ale po 14 sierpnia 2001 roku, tymczasowe K-3, K-4 i wizy stał się dostępny i to pomogło małżonka i dzieci obywateli USA, aby uzyskać tymczasowe wizy przyjść do Stanów Zjednoczonych, a następnie przetworzyć dokumenty w USA.