• Poradnik dla fotografa slubnego

    Amerykańskie przepisy dają wiele praw dla obywateli, jak i obywateli innych niż. Ale pewne przywileje tylko iść do obywateli. Jako obywatel USA, masz prawo do głosowania w wyborach federalnych. Inną ważną zaletą jest, że można pogodzić rodzin. Można przywieźć swoich bliskich, aby być z wami. Można zabrać narzeczonego przez wizę K1 lub postawieniu przez współmałżonka i dzieci w K-3, K-4 kategorii. Obywatele USA z niezamężne dzieci poniżej 21 roku życia mogą sponsorować ich jako "najbliższych krewnych". Tylko obywatele Stanów Zjednoczonych Ameryki może sponsorować ich rodziców o zieloną kartę. Dodatkowo, dzieci mogą kwalifikować się do amerykańskiego obywatelstwa w oparciu o status rodziców jako obywatela amerykańskiego.

    Będąc obywatelem USA, nie ma ograniczeń dla ciebie wejść / wyjść z USA. Czas spędzony poza USA nie jest ograniczony. I to jest również wygodna w podróży, ponieważ niektóre kraje nie wymagają wiz obywateli amerykańskich. Inną dodatkową korzyścią jest to, że tylko obywatele USA mogą ubiegać się o paszport USA. Posiadanie paszportu Stanów Zjednoczonych Ameryki, można uzyskać pomoc od rządu Stanów Zjednoczonych, gdy jesteś za granicą. Trzeba też mieć prawo do pracy federalnych w USA. a także może zostać wybrany na oficjalny.

    Jeśli prawna Permanent Resident (LPR) jest oskarżony o jakiejkolwiek nielegalnej działalności, istnieją szanse, gdzie on / ona może być deportowani. Zważywszy, że jako obywatel USA, masz prawo do adwokata i rzetelnego procesu, a nie musi zmierzyć się trudności z deportacją. Są to tylko niektóre z zalet amerykańskiego obywatelstwa i nie obejmuje wszystkich.

    Można ubiegać się o obywatelstwo amerykańskie, składając formularz N-400. Tylko obywatele Stanów Zjednoczonych Ameryki może sponsorować ich rodziców o zieloną kartę