• Kreatywne pomysly na plener slubny


    Wiza wydawana jest narzeczona do wkrótce będzie mostu / pary wyjść za obywatela USA tylko (brak odpowiedzi LPR). Wiza pozwala narzeczona / narzeczony ożenić w ciągu 90 dni. Po małżeństwa, małżonek obywatela USA otrzymuje status rezydenta warunkowego, że pozostają one w związku małżeńskim z obywatelem USA małżonka. Oczywiście, istnieje wiele wyjątków, takich jak przemoc domowa i inne. Status rezydenta warunkowego musi być usunięte w ciągu 90 dni przed drugą rocznicą daty warunkowego statusu rezydenta. Nie usunięcie tego warunku może doprowadzić do bezprawnego stanu i ewentualnej deportacji.

    Powód 3: Zaprzestanie

    Uzyskanie zielonej karty jest to długi proces, ale może się zdarzyć, traci bardzo szybko. Jest to możliwe, aby osoba porzucenia zieloną kartę, czy zamierzony lub niezamierzony. Zielona Posiadacz karty może złożyć formularz do porzucenia ich zieloną kartę, ale to jest dość rzadkie i powinny być rozważane jedynie w bardzo szczególnych okolicznościach. Drugi scenariusz jest bardziej powszechna rezygnacja z własnej woli. Dzieje się tak, gdy uchwyt zielonej karty poza USA przez dłuższy okres czasu.

    Po prostu przychodzi do nas raz na jakiś czas nie będą się liczyć. Musi istnieć zamiar pozostać w USA. Można to zrobić poprzez złożenie podatków, wynajmu domu lub pracy w USA. Innymi słowy, musi istnieć zamiar pozostać w Stanach Zjednoczonych, gdy masz zieloną kartę. Opuszczenie kraju przez dłuższy okres czasu, bez żadnej z powyższych środków ostrożności, można wywnioskować, że LPR ma zamiar pozostać w Stanach Zjednoczonych iw związku z tym zamierza porzucić swoją zieloną kartę.

    Shawn Hu jest Imigracja Imigracja adwokat w Chicago. Pomaga ludziom i przedsiębiorstwom złożenia wniosków wizowych, walka procedur deportacyjnych, i wszystko pomiędzy.

    Porozmawiaj z doświadczonym prawnikiem Chicago Immigration na bezpłatne konsultacje dzisiaj.